fbpixel
Skip to main content

TRIOSENCE la Jazz Fan Rising BUCUREȘTI

TRIOSENCE la Jazz Fan Rising BUCUREȘTI "noua față a jazz-ului german" în premieră la București

TRIOSENCE la Jazz Fan Rising BUCUREȘTI

"noua față a jazz-ului german" în premieră la București - music

O minune de concert, ca să treceți cu bine peste nostalgia vacanței de vară. O muzică solară de o rară frumusețe ! Iar dacă printre pasiunile Dvs. se numără Helge Lien, Bill Evans, Ahmad Jamal ori Keith Jarrett, veți regăsi influențele lor printre aromele acestor melodii superbe.

Triosence au fost supranumiți "noua față a jazz-ului german" de săptămânalul Stern, iar Jazz Podium a scris despre ei "cu această muzică soarele răsare și aici la noi, la Apus". Pentru că trio-ul germano-cubanez emoționează cu fiecare piesă, cumva în spiritul melodicității jazz-ului scandinav.

Bernard Schüler (pian), Omar Rodriguez Calvo (bass), Tobias Schulte (percuție) și-au dezvoltat un stil inconfundabil, numit de ei "songjazz", definit prin puterea și claritatea melodiilor. O putere și o claritate care nu vor fi niciodată banale, ori simple, oferind ascultătorului mult spațiu pentru emoții, gânduri, chiar și pentru visare. În combinație cu jazz, fusion, folk, pop și world music, acest stil îi convinge nu doar pe cunoscătorii de jazz, ci și pe cei care nu au știut prea multe despre jazz până acum.

Pentru acest concert, TRIOSENCE ne vor alege piese de pe cele 10 albume al lor, cum se cuvine la o primă întâlnire cu publicul bucureștean. Vor fi multe piese de pe ultimul lor album, "Giulia", apărut în 2022, compuse și înregistrate în Italia spre finele pandemiei, cu mult optimism și speranță. Atmosfera de "dolce vita" din "Giulia" l-a fermecat până și pe Paolo Fresu, care apare pe trei melodii (lucru rar pentru trompetistul italian, renumit pentru faptul că refuză colaborări, fiind absorbit de proprile sale proiecte).


Vă invităm la "o esență de trio" la București, pe 3 octombrie și, poate, cine știe, la deprinderea unui "păcat gingaș": TRIOSENCE.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Goethe Institut București. Organizator Jazz Festivals & Events.

Bilete ONLINE prin Eventbook și în Librăriile Humanitas Cișmigiu, Humanitas Kretzulescu și Kyralina.
Preț Early Bird : 90 lei (contingent epuizat)
Preț întreg : 140 lei

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe