fbpixel
Skip to main content

SEARA FILMULUI ROMÂNESC - ,,CAPRA CU TREI IEZI”

15+
SEARA FILMULUI ROMÂNESC - ,,CAPRA CU TREI IEZI” Grădina cu Filme – Cinema & More

SEARA FILMULUI ROMÂNESC - ,,CAPRA CU TREI IEZI” 15+

Grădina cu Filme – Cinema & More

Joi, 15 iunie 2023, de la ora 21:00, te invităm în Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Alexandru Lahovari 7), la Seara Filmului Românesc, unde vom proiecta „CAPRA CU TREI IEZI”, în regia Victor Canache (2022), cu Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Răzvan Ilina, Antonio Gavrilă, Silviu Corbu. Filmul a câștigat Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc în cardul Zilelor Filmului Românesc la TIFF 2022.

SINOPSIS

„În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi).

Bazat pe una din cele mai cunoscute povești româneşti (Capra cu trei iezi - de Ion Creangă), filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

Inclusă în ciclul de învățământ primar la scurt timp după publicare și ilustrată în primele pagini ale Abecedarului din anii ‘70-‘90, povestea Capra cu trei iezi de Ion Creangă încă este una dintre cele mai populare, dar și cele mai controversate povești românești pentru copii.

Filmul urmează îndeaproape firul narativ al poveștii lui Creangă dezvoltând elementele subtile și păstrând, în mare parte, dialogul original.”

__

*Accesul începând cu ora 20:00

**Bilete disponibile online – pe Eventbook.ro și la Agenția de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari 7, (deschisă Joi-Vineri 14:00-20:00, Sâmbătă-Duminică 17:00-20:00)

***Detalii: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

****Regulament: https://shorturl.at/jzRV5

Stay Up To Date With Your Favorite Events